CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

martedì 20 aprile 2010

Papuc şi Botnari au stat astăzi pentru prima dată pe banca acuzaţilor.

Fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc şi ex-comisarul capitalei, Vladimir Botnari au compărut, astăzi, pentru prima dată în faţa instanţei de judecată. Cei doi sunt cercetaţi în dosarul „7 aprilie” şi sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu în timpul protestelor violente din aprilie 2009, soldate cu moartea lui Valeriu Boboc.
După doar câteva minute de înfăţişare a părţilor în faţa instanţei, legiuitorul a decis transferarea dosarului la judecătoria Buiucani, pe motiv că evenimentele din aprilie s-au desfăşurat în zona în care ţine acest sector.
Fostul comisar al capitalei pledează nevinovat şi spune că acest dosar este fabricat de actuala putere. „ Nu mă consider vinovat. Am întreprins tot ce se putea pentru a preveni tortura şi violenţele”, a spus Botnari. Totodată, ex-comisarul capitalei spune că nu regretă acţiunile poliţiei şi că acestea au fost coordonate cu marele stat major.
“Nu mă consider vinovat şi nu am dat ordin la violenţă. Judecata va stabili cine se face vinovat şi cine trebuie să fie tras la răspundere. În faţa instanţei ar trebui să vină toţi cei care au chemat la violenţă, organizatorii acelor evenimente, cei care au adus copiii în Piață, cei care au adus pietre. Sunt judecat pentru că mulți au așteptat ca evenimentele să evolueze ca în Kârgâzstan”, a menţionat şi fostul ministru de Interne, Gheorghe Papuc.
Cei doi au fost insoţiţi de avocaţi. Mihai Murzac îl apăra pe ministrul de Interne, în timp ce decanul Facultării de Drept, USM, Gheorghe Avornic îl apără pe fostul comisar al oraşului, Vladimir Botnari.
Precizăm că, Ex-ministrul Papuc şi ex-comisarul Botnari sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu în timpul protestelor din aprilie 2009, soldate cu moartea lui Valeriu Boboc. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 7 ani de închisoare ori amendă de până la 16 mii de lei.
Autor: Lina Susan
Sursa: Hotnews.md

Nessun commento:

Posta un commento