CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

venerdì 13 agosto 2010

Procuratura Generală a prezentat noi imagini în dosarul "7 aprilie", fără a oferi şi detalii.

La mai mult de un an de la evenimentele din aprilie 2009, Procuratura Generală prezintă doar alte imagini din noaptea de 7-8 aprilie, fără a oferi detalii în acest caz. Procurori afirmă că în imagini apar persoane cunoscute, dar au refuzat să spună cine sunt acestea, pe motiv că nu au fost identificate oficial.
Andrei Pântea, prim-adjunct al procurorului general, a anunţat că grupul de procurori a verificat aproape 200 de persoane. El a comunicat că au fost identificaţi poliţiştii care au maltratat persoanele, la fel şi tinerii escortaţi la comisariatele de poliţie Buiucani, Botanica şi Comisariatul Central.
Tot el a mai spus că este prematur de a anunţa identitatea persoanelor din imagini, printre care se observă clar şi persoane cu funcţii de răspundere, însă fiecare va răspunde pentru ce a făcut, individual.
Artur Sârcu, procuror în cadrul Procuraturii Botanica a declarat că la operaţiunile de reţinere au participat şi scutierii. "Deşi din declaraţii rezultă că scutierii nu au participat la reţinere, din imagini vedem cu totul altceva. Vedem aici şi aplicarea armei", a spus acesta.
Sârcu a mai  comunicat că persoanele reţinute au fost urcate în maşinile serviciului "Fulger", iar altele au fost transportate la comisariate cu taxiurile.
Procurorul a făcut un apel către persoanele care se recunosc pentru ca acestea să anunţe Procuratura în caz că au fost martori.
Amintim că, ultima dată, despre dosarul 7 aprilie s-a discutat la începutul lunii iulie, în Parlament, când a fost examinat raportul Comisiei speciale parlamentare privind evenimentele de după 5 aprilie.
Atunci, Comisia, condusă de fostul deputat liberal-democrat, Vitalie Nagacevschi, i-a recomandat Parlamentului să adopte o decizie pe marginea raportului prezentat. Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală şi Ministerul de Interne, prin această decizie, au fost obligate să identifice, în termen de 30 de zile, persoanele care au provocat violenţele din 7 aprilie. Aceleaşi instituţii trebuiau să găsească persoanele care au provocat leziuni corporale poliţiştilor sau invers.
Peste 1.500 de persoane au fost audiate în cadrul investigaţiilor evenimentelor din aprilie 2009. Printre acestea se numără foşti demnitari de stat, politicieni şi funcţionari din structurile de forţă. Până acum, Procuratura Generală a deschis peste 100 de dosare. Jumătate dintre ele vizează cazuri de tortură.
http://www.publika.md/

Nessun commento:

Posta un commento