CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

martedì 16 novembre 2010

Staff-ul electoral al comuniștilor urzeşte un plan de destabilizare a situaţiei în ajunul alegerilor?

 

Sursa imagine: flux.md

Staff-ul electoral al PCRM, se pare, vrea să pună în aplicare un plan de destabilizare a situației economice și sociale în ajunul alegerilor parlamentare anticipate, pentru a compromite partidele din alianța de guvernare.

Surse din mediul de afaceri au comunicat sub acoperirea anonimatului că anumite structuri economice, controlate de clanul Voronin, ar fi primit indicații să opereze speculații pe piața valutară pentru a destabiliza  leul moldovenesc. De asemenea, sursa spune că ar putea fi creată și o situație de deficit ale unor produse alimentare de primă necesitate, astfel încât să dispară din magazine sau să fie efectuate scumpiri. Pe de altă parte, surse din cadrul staff-ului PCRM ne-au spus că acesta e un zvon, menit să compromită această formațiune poltică.
În același timp, mediile de propagandă, afiliate PCRM, au intensificat difuzarea unor informații menite să provoace panică, iar angajații acestora se dedau la acțiuni provocatoare în timpul întâlnirilor electorale ale primelor persoane în stat, astfel încât să sugereze că actuala guvernare sugrumă ”presa liberă și independentă” de sub aripa PCRM.
Amintim că agenția transnistreană Lenta PMR a difuzat azi o informație în care se afirmă că în staff-ul electoral al Partidului Comuniștilor crește haosul și debandada, deoarece mai multe grupări din interiorul partidului concurează acerb pentru a avea influență asupra liderului comunist Vladimir Voronin.
Potrivit jurnaliștilor de la Tiraspol, în prezent toate deciziile din cadrul staff-ului comuniștilor se iau personal de Mark Tkaciuk, însă alte grupări din interiorul PCRM caută să diminueze influența acestuia asupra lui Voronin. Primele conflicte publice în PCRM s-ar putea produce până la ziua alegerilor anticipate, mai notează Lenta PMR.
Autor: Victor Istrati
Sursa: hotnews.md
 -----------------------------------------------------

Associated Press a trimis o armată de reporteri pentru a reflecta campania electorală din Moldova.

Comisia Electorală Centrală a acreditat astăzi 8 reprezentanți ai uneia dintre cele mai importante agenții de știri din lume, Associated Press, care urmează să reflecte campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, se spune într-un comunicat al autorității electorale.
În comunicat se mai arată că tot astăzi CEC a acreditat observatori pentru monitorizarea alegerilor, după cum urmează:
-     2 persoane în calitate de observatori naţionali din partea Instituţiei Private Centrul Naţional de Studii şi Informare pentru Problemele Femeii „PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTARE”;
-    6 persoane în calitate de observatori naţionali din partea Asociaţiei Obşteşti „Moldova Tînără”;
-    4 persoane în calitate de observatori naţionali din partea Partidului Naţional Liberal, în secţiile de votare constituite în afara Republicii Moldova, în Regatul Spaniei, Republica Portugheză, Republica Franceză şi Republica Federală Germania;
-    o persoană în calitate de observatori internaţionali din partea Asociaţiei „Les Moldaviens” (Republica Franceză);
-    9 persoane în calitate de observatori internaţionali şi 20 de interpreţi din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).
Autor: HotNews
Sursa: hotnews.md
 

Nessun commento:

Posta un commento