CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

domenica 19 dicembre 2010

"Da proşti mai sunteţi, dragi tovăraşi ţărani, spune intelectualitatea deşteaptă de la Chişinău"

S-a facut multa zarva cu renumararea voturilor, facuta la “dorinta” comunistilor. Mai toti pe care i-am auzit sau citit in ultima vreme au dat vina pe comunisti. Cica uitati-va, dragi tarani “prosti dar multi”, data trecuta din cauza renumararii s-au cheltuit in vint 20 de milioane, iar acum 13 milioane de lei, tot din cauza comunistilor, adica din cauza celora pe care ii votati. Da prosti mai sinteti, dragi tovarasi tarani,… spune intelectualitatea de la Chisinau. Cum e posibil sa votezi comunistii, care imediat dupa ce i-ai ales, va fura de citeva milioane, pe cind voi o duceti de la o zi la alta cu pensii de 300 de lei?, se intreaba LaSer Blog.
Dragi intelectuali, adica cei care nu sinteti in stare sa organizati un exit poll ca lumea (printre altelea: unde sint specialistii de care pomeniti cind vorbiti de bogatiile Moldovei?), daca sinteti atat de destepti, iar taranul e prost si voteaza comunistii, de ce ati chiulit orele de matematica si nici operatia elementara de impartire (nu a functiilor si fotoliilor) nu o cunoasteti? Cei ce va spun ca pentru renumararea voturilor se cheltuiesc zeci de milioane de lei va prostesc si pe voi, asa cum il prostesc pe taran. Chiar e asa de greu sa imparti 13 la 2? Adica 13 milioane de lei cheltuiti la 2 milioane de voturi (am luat 2 in loc de 1.7, fiindca e mai usor de impartit si sa nu va chinui cu virgulile).
Rezultatul este: mai mult de 6 lei pentru fiecare vot renumarat. Cum naibii, in cea mai saraca tara a Europei, pentru a lua o foaie dintr-o gluga si a pune-o in alta gluga, trebuie sa se cheltuiasca tocmai jumatate de dolar? Sau voturile din Moldova sint produse “high tech” si trebuie numarate in “clean room”, ca altfel isi pierd din valoare? Stiti cit a costat un cip DRAM (=memorie pentru “computatoare”, cum le mai spun unii) cu 2 ani in urma in toiul crizei financiare? Exact 50 de centi! In conditiile in care pentru a procuce un cip, trebuie sa efectuezi mai mult de 800 de operatii “high tech” in “clean room”.
Din pacate, cei de la putere, dupa asa mahinatii, nu au decit sa re-formuleze vorba lui Lapusneanu, “putini, dar si aceia …”! Iar la putere acum sint exact cei pe care i-am votat noi PLDM, PL, PDM.
P.S. Nu sint adept al comunistilor, pur si simplu in multe privinte nu prea vad diferenta intre comunistii si asa numitele “partide democratice”.Autor: LaSer Blog  
Sursa: invata-in.eu/lascom
 ---------------------------------------------------------------

Sărmanul Ernest Vardanean!

Sursa imagine: infomm.ro
Un amic român mă întreabă: “chiar a fost spion jurnalistul acela din Transnistria?” Mărturisesc, întrebarea m-a blocat pe moment. Pur şi simplu, nu are nicio logică şi e împotriva normalităţii acestei lumi. Un om nu poate fi învinuit de Regatul de peste nouă mări şi nouă ţări că ar fi omorât cinci spiriduşi. Şi ştiţi de ce? Pentru că acest regat nu există decât în capul unora. Nici Transnistria nu există. Transnistria, acest Regat de peste nouă mări şi nouă ţări, nu poate învinui pe nimeni de trădare. Să trădeze ce? Încrederea Împăratului Roşu? Conştiinţa publică trebuie să conştientizeze un lucru: oricine nu este de acord cu existenţa Transnistria poate intra în vizorul securităţii de la Tiraspol pentru că a atentat la “siguranţa statului”, scrie Vitalie Cojocari pe blogul său.
Sincer, mi-e milă de colegul Ernest. Este într-o situaţie a naibii de complicată. Practic, a fost abandonat de către toţi. Am citit adresarea ambasadei Statelor Unite şi mi-a fost clar că până şi comunitatea internaţională nu dă doi bani pe situaţia sărmanului Ernest. Cum să ceri unei fantome să “respecte principiile fundamentale ale unui proces corect”? Care proces? În primul rând un astfel de proces nu poate avea loc. De aici ar trebui să pornească discuţia. Nu sunt specialist în drept internaţional, dar din ce îmi amintesc, Statele Unite nu a recunoscut Transnistria. Înţeleg din această adresare că m-am înşelat. Pe de altă parte, Rusia nu a mişcat nici un deget. Barem să compună o adresare la fel de ipocrită ca americanilor. Cât de România, doar în presă au apărut nişte articole, iar televiziunile au dat o ştiruţă. Încercările timide, sterpe ale autorităţilor moldoveneşti de a condamna condamnarea nici nu merită de luat în seamă. Ţipă în pustiu. Dar cine să se ocupe cu adevărat de cazul lui Vardanean, când împărţirea puterii la Chişinău este în toi? Cine să bată insistent la uşa Moscovei, din moment ce mulţi se slugărnicesc pentru o binecuvântare a velicoruşilor? ONG-urile de apărare a drepturilor jurnaliştilor au sărit şi ele cu declaraţii. În zadar. Nişte acţiuni de protest ar fi binevenite. Vorbele sunt ca praful în Sahara: multe şi nu contează.
 
Mi-e simpatic domnul Osipov. Actual politician, fost jurnalist, apare mereu zâmbitor şi foarte prietenos. Pe scurt, este plăcut ca persoană şi îmi pare rău să o spun, dar este total depăşit de situaţie. Cu câteva săptămâni în urmă declara că Transnistria nu ştie ce să facă. S-a legat la cap cu dosarul lui Vardanean şi acesta din urmă va fi eliberat. Oau! Câtă perspicacitate. O viziune optimista, nătângă, ce caracterizează cu prisosinţă un membru al AMN-ului. Băieţii ăştia au fost optimişti până nu au mai intrat în Parlament. Sorry, domnule ministru Osipov, dar limitele dumneavoastră sunt evidente. Poate din cauza susţinerii politice, mai curând a lipsei ei, dar sunt sigur sută la sută că nu veţi putea face nimic pentru Vardanean. Doar vă daţi cu părerea… Nu vă condamn, dar, în astfel de situaţii, optimismul este vecin cu miopia politică. Asta ca să mă exprim elegant.
 
sis.mdsis.md
Dacă jurnalistul Vardanean se şi face vinovat de ceva în presupusa colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate a Moldovei, păi, este vorba doar de naivitate. A fost extrem, extrem de naiv. Altfel zis, cât de matur să fii ca să ai încredere în serviciul de securitate a moldovenilor? Băieţii cu ochii albaştri de la Chişinău nu au nicio treabă cu spionajul. Ştiţi ce ştiri sunt publicate pe pagina web al SIS Moldova? Aş râde, dacă nu ar fi de plâns. Daţi click pe http://www.sis.md/md/newslst/ şi o să vedeţi că cea mai proaspătă ştire, datând din 17 decembrie, este despre… volei. În ziua în care Vardanean a fost condamnat să stea în puşcărie pentru 15 ani, securitatea moldovenească sărbătorea câştigarea cupei “Dinamo” la volei. Super! Vă daţi seama ce vâlvă a făcut informaţia în MGB-ul transnistrean, de fapt rusesc? Băi, ne bat moldovenii… la volei. Fuga la antrenamente!
Şi în final, dar nu în cele din urmă, sireacul Vardanean este ghinionist. Doar este cetăţean moldovean din Transnistria, de origine armeană, vorbitor de limbă rusă. Mai multă lipsă de noroc nici că se putea. Moldovenii nu simt mare compasiune pentru el: este din Transnistria. Ruşii nici atât: este armean. Românii n-au nici în clin nici în mânecă: este rusofon. Aşadar, dacă nu eşti Osipov, în acest moment este greu de spus ce se va întâmpla cu Ernest. Cert este că doar Rusia îl mai poate elibera. Vezi cazul Ilaşcu!
PS: Ieri, în Moldova s-au dat premiile pentru jurnalişti. Din nou, nimic despre Vardanean. Cred că merita o distincţie, o diplomă, o adeverinţă cel puţin. Este jurnalist, este cetăţean moldovean, este condamnat de un regim separatist. Ah, da, am uitat, mai este şi vorbitor de limbă rusă, etnic armean. Deci, de ce ne-ar păsa? Sărmanul Ernest!
Autor: Vitalie Cojocari
Sursa: cojocari.ro
 

Nessun commento:

Posta un commento