CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

mercoledì 14 aprile 2010

Republica Moldova: Adevarul despre evenimentele din aprilie 2009 trebuie sa iasa la suprafata.

La un an de la protestele anti-comuniste din Republica Moldova, europarlamentarii Monica Macovei si Traian Ungureanu fac apel la autoritatile Republicii Moldova sa finalizeze anchetele privitoare la evenimentele din aprilie 2009 unde s-au inregistrat acte de violenta impotriva cetatenilor.

"7 aprilie 2009 ramane o data importanta pentru parcursul european al Republicii Moldova. Atunci a fost exprimata vointa puternica a oamenilor de a pune capat regimului comunist. Acele evenimente au deschis Republicii Moldova calea spre Europa", au declarat europarlamentarii democrat-liberali Monica Macovei si Traian Ungureanu. "Cu toate acestea, multe decizii pot fi influentate in continuare de fostul regim, cum ar fi investigarea violentelor din aprilie 2009. "Atat Comisia parlamentara, cat si sistemul judiciar trebuie sa dezvaluie detalii cu privire la actiunile brutale impotriva protestatarilor pasnici. Incurajam comisia parlamentara si sistemul judiciar sa finalizeze rapid investigatiile si sa faca publice concluziile. Sistemul judiciar trebuie sa fie deosebit de ferm si sa pedepseasca autorii acestor fapte. Justitia trebuie sa triumfe" au subliniat Monica Macovei si Traian Ungureanu.

"Cooperarea a inceput odata cu asumarea responsabilitatii guvernarii de catre fortele pro-europene. Am ajuns sa purtam discutii deschise si fructuoase. Exista reforme initiate de Republica Moldova care trebuie sa continue. Acestea sunt pe deplin sustinute de Institutiile europene. Asistenta substantiala pentru Republica Moldova este o prioritate pe agenda noastra. Democratia costa si costurile trebuie impartite echitabil." spun Monica Macovei si Traian Ungureanu.

Printre punctele importante ale discutiilor cu partea moldoveneasca in cursul ultimului an se afla si lansarea negocierilor asupra Acordului de asociere si procesul de liberalizare a vizelor.

"Oameni din Republica Moldova au manifestat dorinta lor clara pentru o cale europeana a Republicii Moldova si pentru transformarea tarii intr-o democratie autentica si ireversibila. Ne amintim cu satisfactie ca Grupul PPE a jucat un rol crucial in aceasta schimbare sprijinind crearea unui nou guvern democratic, pro-european. Credem cu tarie ca Republica Moldova are un viitor european si trebuie sa primeasca tot sprijinul necesar in aceasta directie. "


Pentru informaţii suplimentare:
Traian UNGUREANU MEP, Tel.: +32-2-2845785
Monica MACOVEI MEP, Tel.: +32-2-2845225
Serviciul de Presă al PPE, Tel: +32-472-547584

Nessun commento:

Posta un commento