CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

venerdì 21 maggio 2010

Scântei în Parlament pe marginea raportului „7 aprilie”


 
Sursa imagine: ziarul.farul.info
Legislativul a luat astăzi act de raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor din 7 aprilie 2009, prezentat acum două săptămâni de preşedintele Comisiei, Vitalie Nagacevschi.
Potrivit lui Nagacevschi, în R. Moldova a venit o misiune de experţi care urmează să examineze materialele video şi foto şi ulterior să formuleze concluzii vizavi de prestaţia autorităţilor în gestionarea evenimentelor din 7 aprilie 2009.
Deputaţii s-au arătat deranjaţi de faptul că Comisia nu a reuşit să afle adevărul despre 7 aprilie, cine sunt adevăraţii organizatori şi provocatori, aşa cum se aştepta.
În replică, preşedintele Comisiei, Vitalie Nagacevschi, a spus că menirea Comisiei nu a fost de a pedepsi vandalii, aceasta urmând să o facă Procuratura.
„Cu părere de rău, Comisia nu a putut, prin propriile eforturi, să stabilească adevăraţii organizatori ai evenimentelor din anul trecut. Sunt mai multe versiuni, dar ele urmează să fie verificate cu facerea publică a rezultatelor de Procuratura Generală, de MAI, dar în primul rând de SIS”, a remarcat Nagacevschi.
Dispute aprinse au fost şi pe marginea imaginilor video filmate în noaptea de 7 spre 8 aprilie, surprinse de o cameră de supraveghere de pe Guvern, imagini prezentate la începutul lunii aprilie de preşedintele interimar şi edilul capitalei.
„Este vorba de imaginile unde poliţiştii au folosit forţa, unde tinerii au fost maltrataţi şi a fost omorât Valeriu Boboc. Dumneavoastră aţi văzut acele imagini?”, a întrebat preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu.
„Eram la şedinţa de Comisie când unul dintre membri, secretarul Comisiei, Veaceslav Zaporojan, a demonstrat la un computer acele imagini şi a sugerat membrilor Comisiei să se uite. Nimeni dintre aceştia nu a reacţionat şi nu s-a apropiat să privească aceste imagini. Adică eu ce, trebuia să cumpăr un televizor, să cumpăr la toţi membrii Comisiei pop-corn şi să organizez vizionarea filmelor care, de altfel, constituie peste 200 de ore. Asta trebuia să fac eu în calitate de preşedinte al Comisiei?”, a explicat Nagacevschi.
Deputaţii au amânat aprobarea unei hotărâri asupra raportului. 
Autor: Lina Susan
Sursa: hotnews.md

Nessun commento:

Posta un commento