CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

mercoledì 8 giugno 2011

Damian Hincu: Salvati Primaria Chisinau de comunism!

                   
Dupa rezultatele aduse la cunostinta de Comisia Electorala Centrala, în capitala se va desfasura turul doi de scrutin. Insa ne aflam în fata unui pericol. Cursul european al capitalei RM  este amenintat de ciuma comunista !     

Partidul comunistilor  în RM n-au respectat niciodata  legea si normele democratice. Comunistii  au ruinat economia tarii, timp de 8 ani de guvernare, au  înfaptuit crime împotriva propriilor cetateni, dar ei continua sa prosteasca ceatenii RM cu minciuni si aberatii ! Un exemplu il constituie afirmatiile obraznice recente ale candidatului comunist la  Primaria Chisinaului, Igor Dodon, cel care numeste victimele din 7aprilie 2009  «asa-zisele  victime». Cum sa ai încredere în acest candidat ? Cum poate el sa ne reprezinte în lume ?

Totul depinde de noi, electoratul democrat  de orientare pro-europeana  din Chisinau, ca sa aducem la conducerea capitalei un primar european si onest ! Nu va lasati ademeniti de promisiunile false ale candidatului Igor Dodon, cu maînile murdare de sângele tinerilor  omorâti  în aprilie 2009, doar pentru ca doreau o viata mai buna la ei acasa !
Dorin Chirtoaca a dat  dovada, timp de  4 ani în fruntea  capitalei, de competenta, profesionalism, onestitate si disciplina în activitatea sa. Dorin Chirtoaca  este  garantul democratiei Municipiului Chisinau si simbolul Schimbarii în bine, prin viziuni si masuri reformatoare si europene !  Si asta, în pofida numeroaselor bariere  create tot de catre comunisti, pe durata guvernarii. De aceea, ma adresez tuturor cetatenilor cu un îndemn :  

1. Rog cetatenii de orientare democratica ai  Municipiului Chisinau, sa voteze în turul 2 !   Sa nu permitem criminalilor care au omorât protestatari pasnici în  aprilie 2009 sa ne fure viitorul european ! Sa mobilizam colegi, rude, prieteni, cunoscuti, apropiati, pentru care orientarea europeana a  RM conteaza ! Sa-i convingem sa se prezinte la alegerile din turul 2 si sa-l aleaga pe Dorin Chirtoaca !

2. Ma adresez catre  cetatenii din diaspora RM,  domiciliati sau cu viza de resedinta în Municipiul  Chisinau, stabiliti peste hotare, în special în tarile Uniunii Europene, studenti si emigranti plecati la munca. Veniti acasa, pentru câteva zile, sa votati la Chisinau pentru Democratie si împotriva ciumei comuniste !  Sa dam dovada de patriotism si de responsabilitate, asa cum sunt responsabili cetatenii Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei  si alti europeni, carora le pasa destinul tarii lor !

3. Si în cele din urma, ma adresez  catre tinerii care au protestat pasnic împotriva dictaturii comuniste în aprilie 2009 la Chisinau. Va îndemn  sa fiti prezenti în Ziua Decisiva a alegerilor în Chisinau !  Suntem obligati, pentru memoria  tinerilor nostri omorâti de comunisti în  aprilie 2009, -Valeriu Boboc, Ion Tâbuleac, Eugen Tapu, Maxim Canisev, Radu Ciobanu, dar si a celor torturati, umiliti si mutilati de comunisti, sa continuam lupta pentru Libertate si Democratie ! 
Autor: Damian Hîncu, Franta
Sursa: hotnews.md

Nessun commento:

Posta un commento