CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???

CUM NE PREGATIN NOI DE REFERENDUM???
http://www.timpul.md/articol/cum-ne-pregatim-noi-de-referendum-14868.html

sabato 5 maggio 2012

Patru poliţişti au fost condamnaţi în dosarul 7 aprilie 2009

Patru colaboratori ai Comisariatului de Poliţie Ciocana au fost condamnaţi pentru tortură la cîte cinci ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani. Totodată, pe perioada termenului de probă, inculpaţii au fost privaţi de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, doi poliţişti au fost achitaţi în privinţa celui de-al doilea capăt de acuzare înaintat de procurori – abuz de serviciu. Din cauza că nici unul nu a primit pedepse reale cu închisoarea, procurorii intenţionează să atace sentinţa, pe care o consideră prea blîndă.
Potrivit probelor prezentate de procurori, în dimineaţa zilei de 10 aprilie 2009, doi dintre inculpaţi, încălcînd prevederile legale, s-au deplasat la Liceul profesional nr. 1 din capitală, unde, în mod abuziv, au încătuşat doi elevi pe care îi bănuiau de participarea la devastarea clădirilor Parlamentului şi a Preşedinţiei.

Ulterior, pentru a afla circumstanţele participării acestora la dezordinile în masă din 7-8 aprilie 2009, elevii au fost privaţi de libertate pentru cinci ore, fără întocmirea procesului-verbal de reţinere şi îngrădindu-le posibilitatea de a contacta părinţii sau avocatul. În acest timp, victimele au fost bătute, torturate, ameninţate şi impuse să recunoască participarea la dezordinile în masă.
În total, în legătură cu acţiunile abuzive comise de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor după evenimentele din aprilie 2009, au fost înregistrate şi examinate 108 sesizări. Pînă acum, instanţele au condamnat 9 poliţişti şi au achitat alţi 18. În privinţa unui poliţist, procesul penal a fost încetat cu tragerea la răspundere contravenţională.
Sursa: noi.md

Nessun commento:

Posta un commento